kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi...


 
AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» bacağa bıçak sokmak
Çarş. Ara. 16, 2015 1:05 pm tarafından zxzx

» demire tekme
C.tesi Ocak 31, 2015 2:50 pm tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Cuma Eyl. 26, 2014 10:14 am tarafından zxzx

» Bacağa balta vuruşu
Çarş. Eyl. 24, 2014 12:27 pm tarafından zxzx

» Motosiklette ters direksiyon
Ptsi Mart 17, 2014 3:39 pm tarafından zxzx

» ŞUNA BİR BAKIN
C.tesi Tem. 09, 2011 7:03 pm tarafından Admin

» kader
Perş. Haz. 10, 2010 3:53 pm tarafından zxzx

» Altin ve inci karisimi takilar el yapimi...
Ptsi Nis. 12, 2010 3:10 pm tarafından Nurdan

» Canlılar Dünyasını Gezelim,Tanıyalım Soruları - 4.Sınıf Fen ve Teknoloji
Salı Nis. 06, 2010 9:09 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama

Paylaş | 
 

 SES BİLGİSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (5),türkce dersi test soruları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 981
Kayıt tarihi : 30/10/09
Nerden : istanbul

MesajKonu: SES BİLGİSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (5),türkce dersi test soruları   Çarş. Ara. 09, 2009 6:06 pm

SES BİLGİSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (5)
1. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde yardımcı ses yoktur?
a) Sen olursan bensiz, ben de olurum sensiz.
b) Say beni, sayayım seni.
c) Su akarken testiyi doldurmalı.
d) Su testisi su yolunda kırılır.
2. Aşağıdakilerden hangisine ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde sözcükte ses değişikliği olmaz?
a) Kayık
b) Süt
c) Kalp
d) Genç
3. Aşağıdakilerden hangisine ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde sözcükte ses değişikliği/yumuşama olmaz?
a) ilaç
b) sırt
c) kayıp
d) renk
4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü daralması ses olayının örneği yoktur?
a) Gelip karşımdaki masaya oturmuyorlar mı?
b) Çektiği sıkıntılara artık dayanamıyordu.
c) Eski günleri hatırlıyor, anılarını tazeliyordu.
d) Kaşla göz arasında kaybolmayı başarıyordu.
5. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi küçük ünlü uyumuna uymaz?
a) Banyo
b) Sokaklar
c) Yumak
d) Güneş
6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ulama” yoktur?
a) Geçen yıl eylülde, okullar açıldı.
b) Salondan yemek odasına geçilir.
c) Çağımızın icatları, insana parmak ısırtır.
d) Heceler, harflerin sayısına göre ayrılır.
7. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin son harfi, sesliyle başlayan bir ek aldığında yumuşamaz?
a) Yamaç
b) Toprak
c) Yurt
d) Deniz
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yoktur?
a) Çalışan insan her zaman başarılı olur.
b) Yaşlı adam, fırından taze ekmek aldı.
c) Araba yanımızdan hızla geçip gitti.
d) Asker ocağı, gençlerimize şahsiyet kazandırır.
9. Aşağıdaki cümlelerde bulunan kelimelerin hangisinde sert sessiz yumuşaması yoktur?
a) Meyveli ağacı taşlarlar.
b) Tenceredeki sütü pişirdi.
c) Kitabını arkadaşına uzattı.
d) Kalemi, kağıdı kullanırken tutumlu olalım.
10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yoktur?
a) Her zaman başarılı bir iş adamıydı.
b) Bahçeye kardan adam yapmak istiyordu.
c) O konuyu bize geldiğin akşam görüşürüz.
d) Siz de kır çiçeklerini seviyorsunuz
CEVAPLAR: 1.a 2.b 3.b 4.d 5.a 6.d 7.d 8.c 9.b 10.d
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://hepsigrupu.yetkinforum.biz
 
SES BİLGİSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (5),türkce dersi test soruları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BEYİN LOBLARININ ÖĞRENMEDEKİ YERİ
» Sıfırdan Koxp Yapmak İsteyenler
» Siyaset Felsefesinin Temel Kavramları
» MIX Türkce pop - (Remix)
» Sık Sorulan Sorular

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadınca ve genclik egitim ve paylasim sitesi... :: DERSLERİMİZ-
Buraya geçin: